Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2011 04:06 - Mоите 5 идеи да излезем от кашата.
Автор: mirachopi Категория: Политика   
Прочетен: 6657 Коментари: 9 Гласове:
17

Последна промяна: 06.02.2011 04:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Понеже в България всички разбираме от политика не се и съмнявам,че всеки от нас има достатъчно идеи.Искам предварително да уточня че моите идеи не са плод на фантазиите ми, а са взаимставани от държави които съм посетила.Смятам че всяко едно предложение по темата би трябвало обаче да е съобразено не само с българските условия в момента ,но и с народопсихологията ни,която е най-тежкото ни бреме и не съм сигурна каква част от българите го осъзнават.Също така искам да уточня,че всички блогъри трябва да участваме в този конкурс не за да спечелим и за да докажем ,че сме най-умни и начетени.Нека докажем ,че сме креативни,мислещи и заедно благодарение на хубавата идея за този конкурс можем наистина да накараме някой да ни чуе.
 Уточнено е че идеите трябва да са 5,затова и смятам да засегна 5те най- наболели проблема според мен и решаването на които бихме  усетили венднага.Няма да ги степенувам по важност,защото са еднакво важни,за да наречем себе си европейски граждани.
-Образование.Затягане на дисциплината и контрола в училищата.Това е бъдещето,нашите деца са нашето бъдеще.В момента в повечето училища цари анархия,не влизам в спорове на тази тема с никой,защото ако си припомним нашите учители,няма да си спомним случай в който сме им отговаряли,излизали от час,говорили по телефон и каквото и да било.Съжалявам драги санародници но вие разбрахте демокрацията погрешно.Деца не се възпитават с анархия,а с точни и ясни правила които те са длъжни да спазват,за да станат достойни граждани в едно общество с правила, в което не караш без колан,пил или дрогиран.На думи е лесно за казване затова предлагам конкретни мерки ,които няма да струват почти нищо на и без това малките бюджети на училищата.В страната ,в която живея децата не бягат от училище и не се правят  на интересни в час защото:
-Училищата са оградени с висока ограда/точно като затвор/това е с цел единствено и само тяхната безопасност.Врата се отключва без 5 мин.и се заключва и 5 мин.,след което можеш да влезеш  или излезеш само с родител.Друг вариант няма.
-В района на училището не се пуши,не се ползват мобилни телефони.Ако някой наруши правилото за телефоните ,учителя е упълномошен да го отнеме и да го върне само на родител,като това се лсучва еднократно,вторият път телефона ще бъде върнат в края на учебната година.Пушенето е немислимо.Всичко това е напълно възможно и безплатно благодарение на вътрешните правила на всяко едно училище.Ако не ти харесва да спазваш правилата не си за в училище нека родителите ти намерят свят без правила или работа....Вратата се отваря за ислизане след като приключат учебните часове.Ако някой желае да намери детето си по това време звъни на телефона на училището,или му праща смс,който то ще получи след като включи телефона си на излизане.НО СЪС СИГУРНОСТ ДЕТЕТО ВИ Е НА УЧИЛИЩЕ,защото ако сутринта вие не сте се обадили на класния да предупредите че то няма да дойде ще ви звънне той,ако до 3 дни не се получи разумно обяснение къде е детето ,увереявам ви че социалните си знаят работата.

-Здарвеопазане.Идеята не и нито нова нито моя,но не беше обяснена правилно на българските граждани и най-вече живеещите извън София.Лично съм се убедила че работи много добре и затова ще се опитам да я обясня:
-Закриването на болници и отваряне на така наречените здравни центрове.Европейската практика е следната в радиус от 50-60 км има една огромна болница обикновенно университетска на изключително високо ниво,съсредоточена естествено в голям град.В по малките градове също има болници с лежащо болни но под малък град имам впредвид поне 70 000 жители,тази ""малка болница"" съвсем не е малка и в нея работят достатъчно добри капацитети,които обаче спазват определени правила.Всяко малко градче има своя здравен център,който има 5-6 лични лекари и 2 педиатри за около 9 000 души,тези лекати общо 7-8 се въртят като дежурни в спешния център към този малък медицински център.Има манипулационна в която започват да работят след 14 часа когато приключат личните лекари.Сега за да бъда разбрана правилно ще ви разкажа конкретна случка за да се убедите колко бързо действа тази система и ефикастно разбира се.Бременна съм става ми лошо,имам предишна бременост с усложнения,отивам в 12 часа при личната лекарка,нямам час обяснявам на рецепцията че съм вдигнала кръвно.Асистента звъни на лекарката ми и тя слиза да ме поеме от там/на никого не му се рискува да си загуби работата/пререждам 10-15 пенсионери и влизам/тя ми мери кръвното и ми обяснява че не в нейни правомощия да ме лекува,товари ме на линейка и право в спешния център на Болницата в по-големия град която е на 20 км/линейката е винаги паркирана пред всеки един спешен център/не я викаш от никъде.Момента в който стъпиш в болницата асисентите преглеждат картона ти и викат твоя специалист,който взема решение на момента длаи те приема или си отиваш в къщи.и такав 13,30 бях настанена на едно легло в затъмнена стая съпруга ми ми държи ръката а лекарката ми обяснява следното/за 2 часа ще ми бъдат направени всички искедвания след което ще ми дадат лекарство и ако то не подейства взависимост от нивата на кръвното или с линейка или с хиликоптер отивам в университетска болница защото ТЯ НЯМА ПРАВО ДА ПРАВИ СЕКЦИО НА  БЕБЕТА ПО МАЛКИ ОТ 32 СЕДМИЦИ В ТАЗИ БОЛНИЦА.Тоест случката в Горна Оряховица нямаше как да се случи защото Търново и Плевен са на смешно разстояние.Вместо това някакви пишман гинеколози проведоха едни грозни разговори.
Искам да уточня че в малките здравни центрове се извършват всякакви манипулаци,като вземане на кръв,урина,превръзки,шевове и всякакви битовизми от които обаче сме зависими.Но защо в Бг очакваме лекар от Горна Оряховица да изроди токова силно недоносено бебе,това не е негова работа и никой не тряжва да го очаква от него,всеки от нас е учил и има различни умения и степени има специалисти и по специалисти има и гении,които трансплантират по 5 органа наведнъж,но те не живеят в Горно Нанадолно.Нека прумеем че тези големи специалисти са инвестирали живота,здравето и семейството си в години учене,това са единици и за да са те пълноценни трябва да са високоплатени и да разполагат със най-добрата техника,но бедната ни държава не може да поддържа такива кадри ако искаме в Павликени да има болница за лежащо болни и хирург на раположение,защо е тая простотия след като Плевен е на 30 мин.Това е идеята не някой да остане без здравеопазване, а всички да получим най-доброто.


Искам да се извиня на всички ,които са се захванали да ме четат,проследих играта  до тук и разбирам,че съм се оляла с писането и обясненията затова следващите ми предложения ще попретупам,че иначе никой няма да прочете докрай.
-Местно управление,смятам че е време да започнем да живеем по- на чистичко.Виждала съм големи градове като Валенсия или Мадрид доста по-чисти и от примерно Русе,Плевен.И знам как да стане,тук чистачите са добре заплатени,е не са милионери,но работата е супер защото ти плащат колкото на средноквалифициран работник,мога да ви кажа че работят и пеят,натикали си слушалки в ушите,метат и танцуват.Ама ако се моткат,знаят че безработни има многооооо.
-Корупцията,всичките ни беди от там тръгват,който го хванат бързо производство и конфискация на имуществото,никой повече няма да барне щото сме ербап,ама ако няма кой да приложи законите,тука в чужбина ,защо бачкаме,защо не хвърляме боклук по улиците,слагаме колан задължително и не караме с превишена скорост.Пак сме българи ама тука играе тоягата,разбирай удрят те по джоба,мене ме глобиха 75 евро че не съм си внесла данъчната декларация навреме,другия път ще съм първа.
-
Развитието на спорта и извън класните дейности.понеже пари в държавата няма,всичко трябва да го започнем сами отначало на доброволни начала както е било едно време,прадядото на моя съпуг 1912 г е заминал за Америка,7-8 години поседял,с парите построил къща и купил ниви а в дюкяна отворил училище,разбирайте днескашния ни гараж,не  е построил университет,но е започнал от някъде.
Стойнефф започна от някъде ,и ние ако успеем да добавим нещичко .....



Гласувай:
17



1. fireball - Подкрепям напълно идеята и вижд...
06.02.2011 08:06
Подкрепям напълно идеята и вижданията ти ...., но разбираш ли, ... проблема не е в идеите и предложенията! Идеи в Интернет се търкалят от години... Полезни писания по някои вестници и списания - бол.... Опит по света колкото щеш...
НЯМА КОЙ ДА ЧУЕ И ДА ПРИЛОЖИ ПОНЕ ЗРЪНЦЕ ОТ ТОВА, КОЕТО Е НАПИСАНО, ИЗГОВОРЕНО И ВИДЯНО.
На политическата мафия завладяла България и е удобно тя да бъде точно ТАКАВА. В това си дело, тя е подкрепяна всецяло от продажните медиите и креслива група "експерти", единствените които имат право на мнение...
КАто прибавим и безумното законотворчество, корпуцията, роднинските назначения, кръговете от "наши хора", безхаберието на полицията.... и още ... и още... и още...
Всичко това е твърде обезкуражаващо и затова хората се изнасят навън!
Аз също съм песимист и считам, че в България нищо не може да се направи, при сегашната система, която е дълбоко порочна и сама се възпроизвежда от загнездилите се в нея посредствени и гнусни хора, които са там не за да защитават ОБЩЕСТВЕНИТЕ ИНТЕРЕСИ, а да съхранят СИСТЕМАТА и преди всичко СЕБЕ СИ!
цитирай
2. mt46 - Благодаря за хубавия постинг!
06.02.2011 10:53
Бих желал да чувам повече ГЛАСОВЕ на БЪЛГАРИ в ЧУЖБИНА! Идеите ти са много смислени, градивни и КОНКРЕТНИ /няма празно философстване/... Бил съм учител, познавам системата и съм изцяло съгласен с теб. Нашето "УЧИЛИЩЕ" "произвежда" не културни, знаещи, възпитани граждани на България, а... цинични тийнейджъри, разгащени, пошли, тъпи, проституиращи... Нека туркофобите да видят каква е дисциплината в турските училища, как се почита УЧИТЕЛЯТ, как ДЕТЕТО е издигнато в култ!... ПРИЧИНИТЕ са в НАС, в НАШЕТО ОГРАНИЧЕНО и ИЗКРИВЕНО СЪ-ЗНАНИЕ...
цитирай
3. wonder - В идеен план е...
06.02.2011 11:39
... чудно твоето "смятам че е време да започнем да живеем по- на чистичко".
Време е и отвън, и отвътре да се погрижим за Чистотата си.
Поздрави и песни! :)))
цитирай
4. mirachopi - fireball
06.02.2011 11:53
Абсолютно правилно това са само идеи,точно затова вложих и конкретни предложения за да не звучат съвсем като мечти,и да наистина така им е по изгодно да управляват държавата.Нали ти е ясно че ситите и доволни хора в един момент почват да си търсят правата,а на гладните така са им стъпили на вратовете и си траят да да не изгубят и малкото което имат.
цитирай
5. mirachopi - mt46
06.02.2011 11:55
Благодаря,че правилно си ме разбрал.Не исках да обиждам учителите или лекарите,не исках да звуча и като че искам да налагам диктатура.
цитирай
6. mirachopi - wonder
06.02.2011 11:57
Ас съм песимистка да ти кажа честно,и смятам че народопсихологията ни няма да ни позволи да заживеем на чисто,ние сме дребни души,досега около нищо не сме се обединили.
цитирай
7. fireball - Прощавай, това за сития и доволния ...
06.02.2011 16:58
Прощавай, това за сития и доволния не го разбрах? Какви права да си търси? Освен, ако нямаш предвид, замогналия се, че иска да живее в бяла държава?
цитирай
8. mirachopi - Правилно си ме разбрал,
06.02.2011 17:35
дет се вика изкачваме се по пирамидата на Маслоу,първо си най-долу когато те интересува само яденето,но съгласи се че когато започнеш да имаш добър стандарт на живот,започваш да искаш и благата на белите държави.....
цитирай
9. diso - Идеите са добри, щом си видяла, че работят
11.02.2011 13:00
У нас често казват: "Нямаме закони". Не е точно така - и да имаме закони като слънце, каква е ползата като не ги прилагат. И сега има купища кметски наредби за чистотата, а има ли глобени?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mirachopi
Категория: Други
Прочетен: 125964
Постинги: 29
Коментари: 226
Гласове: 835
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031